mynewspapers.net

Hur man beskriver en Process i en passiv röst

Hur man beskriver en Process i en passiv röst


Alla meningar bestå av minst ett ämne och en verb. Spända av verbsna avse tiden handlingen äger rum; åtgärden kan vara förfluten tid, presens och futurum. Verb varierar också i röst. De är aktiva eller passiva röst. I den aktiva rösten är föremål för meningen vem eller vad utför åtgärden. I passiva röst får objektet åtgärden. Det är viktigt att hålla dessa enkla grammatiska regler i åtanke när man beskriver en process i passivum.

Instruktioner

• Starta din första meningen med vad skulle vara det främsta objektet av meningen i aktiva rösten. Till exempel om du försöker förklara hur man koka vatten för att göra te, ditt första steg skulle vara: "Sätt vatten i vattenkokaren". Detta är aktiva rösten. Ämnet, eller görare åtgärden, är den andra personen imperativ (du).

• Ändra från aktiv till passiv röst, gör det i två steg. För det första innehåller en form av verbet "att vara" efter ämnet. Med hjälp av exempel och använder en form av verbet "för att vara", du kunde skriva: "Du tar vatten i vattenkokaren."

• Ändra det andra någon dom från aktiv till passiv röst genom att objektet av meningen och att göra det ämnet. Till exempel nästa steg i att göra te kunde uttryckas i aktiv röst som: "Häll hett vatten i en kopp". Uttryckt i passivum, meningen blir: "vattnet hälls i cup." Kom ihåg att i passiv röst, föremål för påföljd (som utför handlingen), är inte lika viktigt som direkt objekt, som i det här fallet är "vatten".

• Fortsätta att uttrycka stegen i processen på samma sätt. Förvandla de direkta objekt verb till betvingar av meningen, passiv röst meningar. Till exempel läggs din nästa mening kan vara,"en tepåse till en kopp hett vatten."