mynewspapers.net

Hur man Beskär nypon

Hur man Beskär nypon


Nypon är frukten av rosa växter efter blomning och de mogna på Ros växten genom höst och i vinter om kvar på plats. De flesta ros arter producerar höfter, men gammal trädgård, heirloom och klassiska buske rosor tenderar att utvecklas mer än modern, mycket uppfödda sorter. Beskärning av nypon kan göras på flera punkter i deras utveckling, beroende helt på dina mål för anläggningen prestanda och utseende du vill ha i din trädgård. Nypon är ätliga för människor och innehåller höga halter av C-vitamin och är uppskattad av fåglar och andra djur som en näringskälla.

Instruktioner

• Skörda färska nypon på deras mognad i höst. Nypon är mogen när de blir svullna, huden blir en djup rik orange eller en klarröd, huden är fortfarande relativt jämn och de ger bara något när man trycker med tummen. Att ungefär fyra månader efter de första blommorna har varit pollineras för nypon att utveckla och vara redo för skörd.

• Brudgummen nypon kluster på dina växter under slutet av sommaren, hösten eller tidig vinter genom att selektivt ta bort enstaka nypon som kan ha blivit missfärgat, skadade eller helt enkelt ser fula. Skär de enda höfterna på tunna, korta stammen som ansluter den enda nypon till det större klustret och kassera styckning. Göra cut noga så att inte att störa eller bryta de friska höfterna från klustret.

• Rensa bort alla torkade och dessicated nypon kvar på växten tidigt på våren efter sista hård frost har passerats. Under vintern, djur eller dåligt väder kommer vanligen band höfterna från de rosa växterna, men ibland vissa fortfarande. Skär tillbaka ros sockerrör till en punkt av levande trä, nedan där höfterna bifogas, bara 3 till 6,5 mm (1/8 till 1/4 tum) över en frisk knopp eller blad bladveck. Intorkad höfterna kan komposteras eller kasseras.