mynewspapers.net

Hur man Beskär dvärg mondo gräs

Hur man Beskär dvärg mondo gräs


Mondo gräs är också känd som apa gräs eller Ophiopogon japonicus. Det är en vintergrön perenn som är faktiskt relaterade till familjen Lilja och hemma i skogsmarkerna i Japan och Korea. Dvärg mondo gräs växer mellan 2 och 4 inches i höjd. Dvärg mondo gräs är något torka och är härdig i USA Institutionen för jordbruk Plant härdighet zon 7 till 11. Det växer bra i partiell sol till skugga och behöver väldränerad jord.

Instruktioner

• Ta bort alla sjuka, döda eller döende mondo gräs från gäng som det förekommer. Skär det infekterade mondo gräset tillbaka till kronan av anläggningen med sax. Desinficera din sax med tvättsprit efter styckning infekterade gräs att undvika sjukdomsspridning till andra delar av mondo gräs. Häll 2 msk gnugga alkohol på en trasa och torka den skjuvning blad utan.

• Trimma tillbaka någon mondo gräs som overgrows dess gränser. Eftersom mondo gräs är ett gäng gräs kan dess bladverk få igenvuxna och hänga över en planter eller genom ett staket. Trimma tillbaka mondo gräs till den höjd du önskar att hålla gräset i schack.

• Vänta på mondo gräs att växa ut under vintern.

• Skär tillbaka mondo gräs att inom 1 tum av kronan i början av våren. Klippa gamla blad som är lurvig eller oregerliga ser att marken för att göra plats för ny tillväxt.