mynewspapers.net

Hur man berättar vad svamp är OK att äta & vad inte är

Hur man berättar vad svamp är OK att äta & vad inte är


Du kan njuta av svamp om du är försiktig med att bara plocka och konsumerar de svamp som är säkra att äta. Du ska aldrig äta en svamp som du inte är helt säker på att du kan identifiera så säkra att konsumera. Något tvivel du har om typ av svamp medel bör du inte äta den. Du kan lära dig att identifiera säkra svampar att äta så att du kan försiktigt plocka dem på skogsmark promenader och njuta av att lägga till dem till säsongsbetonade rätter.

Instruktioner

• Gå på en svamp razzia med en expert innan du försöker och navigera svampplockning på egen hand. Detta kommer att hjälper dig att fokusera på kunskaper som du måste identifiera svampar som är OK att äta och vilken svamp är giftiga. Du kommer lära dig att identifiera gemensamma giftig svamp, som jack o'lantern och grön-spored Lepiota.

• Läs en svamp-plockning guide och bära den med dig när du födosök så du kan använda den som referens när du plockar svamp. Ätliga svampar kan liknar mycket giftig svamp, så var mycket försiktig när du födosök dem på egen hand. Uppmärksamma några regler när det gäller att identifiera säkra svampar att äta. Till exempel alltid undvika parasoll-formade svamp som har vita gälarna, känd som amanita, samt alla små bruna svampar, som en allmän regel.

• Lära känna din egen allergier mot svamp, eftersom du har en allergi mot svamp som andra inte. Använd din guidebok för att berätta vilken svamp är inte giftig att äta och sedan ta försiktighet när äter svamp genom att se till att inte äta dem råa, och tveka inte att söka ytterligare referens om du har några tvivel om en viss typ av svamp.