mynewspapers.net

Hur man berättar när din Hemgjort vin försöker förstöra?

Hur man berättar när din Hemgjort vin försöker förstöra?


Få saker är mer fruktansvärd än ta en klunk av Hemgjort vin som har gått dåligt och hitta dig själv dricka något närmare ättika än fint vin. Dåligt vin är resultatet av kemiska förändringar som har ägt rum i vätskan, att göra vinet ohälsosamt att dricka och oaptitlig att smaklökarna. Du kan enkelt förhindra att dricka dåligt vin genom att ta bara en minut att kontrollera vinet innan du dricker. Identifiera hur ditt vin har gått dåligt kan också hjälpa dig att förändra och förfina din vintillverkning och lagring process i framtiden.

Instruktioner

• Korka upp en vinflaska och vädra vinet till check för oxidation. Flaskor vin som lagras felaktigt kan bli oxideras. Oxiderat vin kommer att ha samma lukten som vinäger, en stickande lukt som du inte kommer att missa.

• Vädra vinet att kontrollera för att se om vinet är "korkade". Korkade vin inträffar när en blöt kork har infogats i en flaska, vilket resulterar i ett mögel som växer inne i veden. Gjuta överförs till vinet under lagringen ger vinet en kartong, unken lukt. Om vinet luktar som kork eller papp, är det spetsad med detta mögel och osäkra att dricka.

• Kontrollera att vinet är inte "maderized" eller kokta. Om vinet lagras felaktigt i ett varmt eller hett område, kan det faktiskt bli kokt över tiden. Häll vinet i en klart glas och undersöka dess färg. Kokta vin har en brunaktig färg till det och luktar karamelliserats.

• Kontrollera för att se till att du sparat vinet ordentligt genom att avlyssna vinet till se om den har en svavel lukt. Om du har lagt för mycket svaveldioxid under förpackningen kan vin luktar ruttna ägg, vilket innebär att den har för mycket till svavel och är farligt att dricka. Om vinet har passerat alla steg ovan, fortsätta till provsmakning steg.

• Ta en klunk vin från glaset och hålla den i munnen en stund att se till att vinet inte är refermented. Jäsa uppstår när vilande jäst vaknar, orsakar vinet gå igenom en andra jäsning. Om vinet är refermented, känner du en fizz eller kolsyran på slutet av din tunga, som liknar vad man kan förvänta sig från champagne. Spotta ut vinet i en skål efter smak.