mynewspapers.net

Hur man berättar manliga & kvinnliga sköldpaddor isär

Hur man berättar manliga & kvinnliga sköldpaddor isär


Tillbakadragen, blyg sköldpaddor är skalade reptiler som liknar deras vatten-bostad släktingar, sköldpaddan. Omfattar många arter, kan sköldpaddor variera från några centimeter i längd och lera meter lång. Sköldpaddor har vunnit popularitet som sällskapsdjur under de senaste åren, även om vissa arter skyddas från försäljning och transport. För de tillåtna som rättsliga husdjur, kräver berätta om din sköldpadda kön noggrann observation och en kort kunskap om grundläggande sköldpadda anatomi.

Instruktioner

• Beakta längden på din sköldpadda hals och klor. I de flesta sköldpadda arter har kvinnor en kortare hals platta och längre klor än hanarna.

• Vänd över din sköldpadda och observera deras plastron eller undersidan av deras skal. Män har i allmänhet en divot, eller grop, i slutet av deras plastron, som avslöjar deras könsorgan under parning. Om din sköldpadda är mycket liten, kan med hjälp av ett förstoringsglas för att observera vara till hjälp.

• Var uppmärksam på din sköldpadda svans. Det enklaste sättet att avgöra en sköldpadda kön är av deras svans. Kvinnor har korta svansar som de innehar en nedåtgående ställning. Hanen har långa svansar som de kommer att dra upp och hålla nära deras skal när avslappnad.