mynewspapers.net

Hur man berättar en kattens ålder

Hur man berättar en kattens ålder


När du stöter på en ströva katt, kan det vara svårt att avgöra dess ålder, särskilt om det har redan vuxna tänderna. Kattungar får sina framtänder på 2 till 4 veckor gamla. Deras hörntänder komma i när de är 3 till 4 veckor gamla, och deras premolarer kommer i när de är 4 till 6 veckor gamla. Vid 8 veckor, bör kattungar ha alla sina mjölktänder. När katten är 6 månader gammal, kommer alla sina vuxna tänder har ersatt sina mjölktänder. Blir det utmanande att exakt fastställa en kattens ålder efter den har alla sina permanenta tänder; Det finns dock några kännetecken att leta efter som kan hjälpa uppskatta en kattens ålder.

Instruktioner

• Undersöka kattens tänder att avgöra om den har sina mjölktänder eller vuxen tänder. Om dess permanenta tänder den och de är vita, är katten minst 16 veckors ålder. Om dess bakre tänderna har gulaktiga fläckar (tandsten), kan katten vara 1 till 2 år gammal. Om alla tänderna har tandsten byggs upp, kan katten vara 3-5 år gammal. Mer slitage på tänderna oftast ses på 5 till 10 år gammal. Av 10 till 15 år, kan katten saknas några tänder och ha en extrem mängd tandsten byggs upp.

• Titta på en kattens ögon att se om det finns någon grumling i linsen. Liksom människor, kan katter utveckla grå starr. En katt med grumlig ögon kan vara 12 år eller äldre. Iris i deras ögon är också smidigt när de är kattungar, men när de blir äldre, blir det mer ojämna och knastrig utseende.

• Känner sin kropp att se hur muskulös eller beniga katten är. Unga katter är mer sannolikt att vara i form och vara tonas. Äldre katter kan ha extra hud hängande och skulderbladen kan sticka ut mer.

• Övervaka deras vanor. Det är inte alltid fallet, men katter är oftast mer lekfull när de är yngre. Äldre katter föredrar att sova mer och är inte imponerad av leksaker.