mynewspapers.net

Hur man berättar en dålig spricka i en tegelvägg från en expansion spricka

Hur man berättar en dålig spricka i en tegelvägg från en expansion spricka


En spricka i en tegelvägg är aldrig bra, så även små sprickor kan vara ett tecken på större problem under hela din hela strukturen. Vissa sprickor, men är värre än andra. Tegelstenar fortsätter att expandera efter placering och såvida inte för denna utvidgning, kommer att leda till sprickor i mortel linje. Medan oattraktiv, är dessa expansion sprickor inte nödvändigtvis farliga övergripande strukturella integritet av byggnaden. Andra typer av sprickor i en tegelvägg, dock kan resultera i allvarliga strukturella skador, så det är viktigt att veta hur man berättar en dålig spricka i väggen från en expansion spricka.

Instruktioner

• Undersök spricka platsen och jaga av sprickan genom väggen för att bestämma den sannolika orsaken till skadan. Sprickor ligger vid basen av byggnaden eller följande horisontella linjer över hela ansiktet av tegelväggar är sannolikt tecken på dålig sprickor som kan leda till eventuellt fel av tegel.

• Kontrollera sprickor vid basen av väggarna. Om bredare längst upp spricka än botten, kan de vara sättningar sprickor, som härrör från verksamhet. Dessa sprickor ofta uppstå i hörnen av väggarna eller köra full höjden på väggen. Om sprickan är bredare vid basen, är orsaken sannolikt marken HIVAR, vilket resulterar i rörelse av fundamentet av väggen. De är mindre farligt än sättningar sprickor, men kan ändå leda till strukturella skador.

• Undersök horisontella sprickor i hela mortel för metal band uppenbart inom spricka interiören. Om den finns, är sprickan en vägg slips misslyckande. De wall band håller tegel på plats, och med misslyckande kan frigöra huden av tegel på utsidan av väggen.

• Avgör om sprickan följer inriktning av murbruk längs tegelstenar, vanligtvis i ett sicksack mönster. Undersöka utrymmet mellan tegelstenarna och jämför den med avstånd i intakt murbruk. Om avståndet är större, då är den sicksack sprickan sannolikt resultatet av expansion.