mynewspapers.net

Hur man beräknar wattOm det är för säkerhet eller ekonomiska skäl, kan att veta hur man beräknar watt komma till hands. Eftersom elektrisk ström (watt) är resultatet av elektrisk kraft (volt) driver aktuella (ampere) tråg en krets, finns det tre olika sätt att beräkna watt.

Instruktioner

• Siffrorna behöver du--ampere, volt och eventuellt ohm--får stämplas på kroppen av enheten, på en etikett i det eller i litteratur som följde med den. I vissa fall kan du behöva en mätare kan påvisa dessa värden. Anteckna dessa siffror.

• Om du vet både volt och ampere, multiplicera. Det kan till exempel vara en indikator på din 9-volts bandspelare att enheten använder 3 ampere. Det innebär att din bandspelare använder 2.7 watt.

• När du inte vet strömstyrkan men vet ohm (motstånd), delar först volt med ohm. Detta ger dig ampere. Ta detta belopp och multiplicera det med volt att få wattal. Låt oss säga att du hittat en gammal rullbandspelare 12-volts-brännare, och ingen ampere listas på specifikationerna, men det lista ohm som 4.2. Dividera spänningen (12) med ohm (4.2). Avrundning svaret till nästa hundradel kommer att resultera i 2,86 ampere. Multiplicera beloppet med volt och du kommer att se effekt som är runt 34.32.

• Du kan också beräkna watt känner du endast ohm och ampere. Kvadrat ampere och multiplicera resultatet med ohm. Så, om du kom över en gammal radio och de enda specifikationer kan du hitta är att den använder 4 ampere och dess krets har totalt motstånd på 312,5 ohm, detta innebär att det kommer att använda 50 watt (0,4 x 0,4 x 312,5).

• Kontrollera dina svar genom att vända den matematiska processen. I det exempel för ohm och ampere, är 50 dividerat med 312,5 0,16, kvadratroten av som är 0,4.