mynewspapers.net

Hur man beräknar volymen av mikroskopet exemplar

Hur man beräknar volymen av mikroskopet exemplar


Mikroskop är oftast byggda med en skala i en av okularen, kallas en retikulära. Skalan används att mäta ett exemplar i plana dimension längs mikroskopfält och beräkna synfältet för varje Mikroskop mål, 4 x, 10 x, 100 x eller olja. Okulär lappa kan flyttas i någon riktning att placera preparatet och mäta det. När du har måtten på preparatet, kan du beräkna volymen av preparatet med hjälp av en volymetrisk formel.

Instruktioner

• Identifiera okulär mikrometer skalan i linsen. Mäta synfältet med fjäll eller en millimeter härskare under skanning (4 x) och låg effekt (10 x). Titta igenom Mikroskop linsen och bestämma diametern på ditt synfält. Typiska diameter fältet åsikter varierar från 1,7 millimeter till 2,0 millimeter under skanning makt.

• Placera preparatet under mikroskopet och bestämma längd och diameter på preparatet med hjälp av ditt synfält beräkning och/eller skala. Till exempel, om mätningarna är 2 millimeter i längd och 1 millimeter i diameter, kan volym beräknas med hjälp av en formel.

• Beräkna volymen av preparatet med hjälp av formeln: volymen är lika med 1/4 gånger radien gånger två gånger längden (v = 1/4r2l). Koppla in radie, vilket är halva diametern, och längden som du fastställt. Om du använder ett annat mål än skanning eller låg, kom ihåg att bestämma synfältet också.