mynewspapers.net

Hur man beräknar volymen av ett ägg

Hur man beräknar volymen av ett ägg


Arbeta ut volymen av ett ägg har enorma konsekvenser för fjäderfänäringen, organisera packning och lagringsutrymme. Göra det är ett fall av mäta längd och bredd, och sedan kombinera dessa två med en känd koefficient. Beräkna volymen av ett ägg kan vara antingen en math projekt för en klass med elever, eller något mer på allvar som en fjäderfäuppfödaren. Hursomhelst, beräkningarna är samma och så finns metoderna.

Instruktioner

• Mät längden av ägg från bas till topp med hjälp av ett flexibelt måttband eller ett par bromsok. Alternativt, Linda en bit snöre runt ägget, med ena änden vid basen. Slinga det hela vägen runt ägget, se till att den passerar över toppen. Göra en markering där strängen returnerar till basen. Ta bort strängen från ägg och mäta längden från slutet till mark. Halvera detta för att få längden på ägget.

• Mät bredden på ägget vid dess bredaste delen. Igen, använda ett flexibelt måttband, ett par bromsok eller en bit snöre. Radbryt snöre runt ägget vid dess bredaste och slinga det tills du har cirklade hela ägget. Göra en markering på peka att strängen har avslutat hela slingan. Ta strängen av och mäta detta. Dela det med två för att få bredd mätning.

• Multiplicera bredden av sig själv, att hitta torget. Om bredden är 1,5 inches, är bredden fyrkant 1,5 * 1,5 = 2,25 inches kvadrat. Multiplicera detta med längden på ägget. Om längden är 2 inches, måste ni totalt 2,25 * 2 = 4,5.

• Multiplicera detta med antalet kända som "kv koefficienten." Detta nummer är ständigt raffinerade som geometri och matematik förbättra sina beräkningar även om kV oftast runt 0,5. Multiplicera ditt nummer med 0.496 att få volymen. Så, med föregående exempel, 4.5 * 0.496 = 2.232 tummen kubik. Volymen av ägget, därför är 2.232 kubiktum.