mynewspapers.net

Hur man beräknar värdet av bostadsfastigheter på hyres basis

Hur man beräknar värdet av bostadsfastigheter på hyres basis


När man tittar på en bostadsfastighet att investera i, ligger det verkliga värdet av inkomst du kan ta i på grundval av uthyrning. För att beräkna värdet av bostadsfastigheter på grundval av hyra, måste du beräkna brutto hyra multiplikatorn. GRM är det beräknade beloppet för inkomst kan du hyra ut fastigheten. De enda saker måste du skaffa detta nummer är försäljningspriset och månatliga potential hyra inkomst.

Instruktioner

• Få försäljningspriset. Att hitta detta nummer är så enkelt som att titta på en annons för en egenskap eller ringa en fastighetsmäklare. Det här exemplet ska du titta på ett hus överst på £162,500.

• Jämföra egenskapen med jämförbara egenskaper tillgängliga för uthyrning. Se till att du tittar på liknande stil hus, bekvämligheter och jämförbara platser. Hitta minst tre värden och i genomsnitt dem. Du har till exempel hyror för liknande platser £1.300, £1,625 och £1,560 per månad. Att lägga dem och sedan dividera med tre, du kommer att sluta med £1.495 genomsnitt.

• Dela försäljningspriset av den uppskattade brutto månadshyra. Detta kommer att ge dig GRM. Så, £162,500 dividerat med £1.495 motsvarar 109 efter avrundning.

• Multiplicera GRM med den uppskattade brutto månadshyra. Detta ger du värdet på din fastighet på grundval av uthyrning. Fortsätter med föregående exempel, om du multiplicerar £1.495 109 får du ett värde av £162,955. I detta fall är värdet faktiskt mer än listpriset, att göra hemmet en bra investering. Om genom att följa steg 1 till 3, värdet är betydligt lägre än inköpspriset, kommer du vill titta på annat håll.