mynewspapers.net

Hur man beräknar tidiga lån payoff

Hur man beräknar tidiga lån payoff


En sista lån förskottsbetalning innan kontraktet på grund av datum kan vara en spännande upplevelse som kommer att frigöra kontanter och minska den ränta du betalar på lån. För att beräkna tidig lån payoff, först bestämma om du vill basera den tidiga payoffen på ett datum eller en summa betalar du dessutom krävs månatlig betalning. Använda en lånekalkylator sikt kan göra denna process mycket mindre förvirrande. De flesta miniräknare ger också en amortering schema så att du kan spåra dina månatliga framsteg mot ett nollsaldo.

Instruktioner

• Samla låneinformation. Använda en lånekalkylator sikt, behöver du veta det aktuella primära saldot för lånet och den årliga räntesatsen. Om du baserar den tidiga payoffen på en ökad månatlig betalning, behöver du veta högsta månadskostnaden du har råd.

• Hitta en lånekalkylator sikt. Om du föredrar en miniräknare särskilda lånetyp, till exempel auto eller inteckning, kontrollera först din Banks hemsida. Vissa banker har separata räknare för auto, inteckning, student och personliga lån. En utökad lista av kalkylatorer, finns i avsnittet resurser.

• Ange information. När du väljer på en räknemaskin, börja plugga i antal. Du kan upptäcka hur mycket du kan spara genom att ange olika månatliga betalningar och lånevillkor. De flesta miniräknare har en möjlighet att skriva ut en betalning eller amortering schema, så Markera den här kryssrutan och skriva ut schemat innan du avslutar programmet.