mynewspapers.net

Hur man beräknar Tank nivå

Hur man beräknar Tank nivå


En tank av vätska är höjden av vätskan, eller hur mycket vätska det är i tanken. Om du försöker mäta av ögat du kan räkna beloppet, antingen på grund av mänskliga fel eller eftersom det finns ett dopp i ytan av vätskan, kallade menisken. För att kompensera för detta, måste du beräkna tank nivå med tryck.

Instruktioner

• Bestäm den specifika vikten av den vätska som du arbetar med. Om det är vatten, är den specifika vikten 1.00. Om det är en annan vätska, webbplatsen SI i avsnittet resurser att ta reda på dess densitet.

• Läsa mätningen för pressa av vätskan. Du behöver en exakt pressar läsning för att fastställa tank.

• Konvertera trycket från pounds per kvadrattum (PSI) i inches vatten (inH2O). En PSI är lika 27.71 inches av vatten, så multiplicera PSI av 27.71. Till exempel om PSI är tre, multiplicera du tre av 27.71, vilket motsvarar 83.13 inH2O. ("Inches av vatten" är ett mått, inte nödvändigtvis en beskrivning av vätskan du mäter)

• Beräkna tank nivån från inH2O. Dela inH2O av den specifika vikten av vätskan. Vårt exempel använder vatten på 3 PSI, som är 83.13 inH2O. Dela 83.13 av 1.00, eftersom 1.00 är den specifika vikten av vatten. Resultatet av ekvationen är 83.13 inches. Det är höjden av tank nivån.