mynewspapers.net

Hur man beräknar netto försäljningspris

Hur man beräknar netto försäljningspris


Netto försäljningspris är mängden försäljningspriset en säljare får. Det netto försäljningspriset subtraherar relaterade kostnader från brutto försäljningspriset. Människor använder netto försäljningspris i en mängd transaktioner, till exempel säljer ett hus. Det är försäljningspriset för huset och sedan utgifter såsom mäklaren avgifter, som dras av från försäljningspriset att bestämma netto försäljningspriset.

Instruktioner

• Bestäm hur mycket objektet säljs för att en annan person. Till exempel säljer en person som en cykel på en väns loppmarknad. I gengäld sälja cykeln, berättar han sin vän han kommer att betala honom 5 procent av försäljningspriset. Cykeln säljer för £120.

• Fastställa eventuella kostnader för försäljning av föremålet. I vårt exempel lovade personen en 5 procent kommission för att sälja cykeln. Därför, £120 gånger 5 procent motsvarar £6 i kommissionen.

• Ta bort från försäljningspriset någon med kostnader att bestämma netto försäljningspriset. I vårt exempel, £120 minus £6 är lika med en £114 netto försäljningspris.