mynewspapers.net

Hur man beräknar moderskap ersättning

Hur man beräknar moderskap ersättning


Moderskap är en förmån som ges till gravida eller nya mammor i vissa länder, såsom Storbritannien och Wales. Denna förmån kan havande eller nya mammor att få betald tid bort från sina arbeten medan ta hand om sina barn eller att ta ut ledighet på grund av komplikationer under graviditeten. I USA, moderskap ersättning varierar beroende på arbetsgivare och har inte federally mandat för att vara en betald föräldraledighetsersättning. Istället kräver federal lag att arbetsgivare med fler än 50 anställda erbjuder varifrån (familj och medicinsk lämna Act), som garanterar en anställd deras samma jobb eller nivå av lön när de återvänder, samt upp till 12 veckors obetald ledighet inom en 12 månaders period. Arbetsgivare med färre än 50 anställda är inte skyldiga att erbjuda avlönad eller oavlönad mammaledighet.

Instruktioner

• Bestäm din behörighet för lagstadgad föräldraledighet betalar från din arbetsgivare om bor i Storbritannien. Du har rätt till lagstadgad föräldraledighet betalar om du har arbetat för arbetsgivaren kontinuerligt under 26 veckor. Du är inte rätt att begära din lön till din 15: e graviditetsveckan. Lagstadgad föräldraledighet betalar i Förenade kungariket betalas ut till 90 procent av weekly lönen för de första sex veckorna av lämnar, och sedan för de återstående 33 veckorna kommer att vara lägsta av antingen 90 procent av lönen varje vecka och £124.88 (från och med 2010).

• Fil för moderskap rabatt om du inte kvalificerar för lagstadgade moderskap avgår från din arbetsgivare. Moderskap ersättning är utfärdad av den brittiska regeringen, liknande funktionshinder täckning i USA. För att få täckning, måste du inte vara berättigade till lagstadgad föräldraledighet betalar, men betalande i trygdeavgift och anställd eller egenföretagare i minst 26 veckor. I USA, kan du också kontrollera med din arbetsgivare om stödberättigande för funktionshinder täckning och betald mammaledighet. Kom ihåg dock att varje arbetsgivare skiljer sig i företagets policy, och varje land har olika lagar gällande behörighet för funktionshinder täckning i fråga om graviditet.

• Tala med din chef och/eller din personal representant. Meddela dem att du kommer att utnyttja lagstadgad föräldraledighet betalar om du kvalificerar dig för det, eller moderskap bidraget. De kommer sedan förse dig med de nödvändiga formulär att fylla i med Jobcentre Plus, UK government office som hanterar dessa påståenden.

• Fastställa din nuvarande veckolön. Moderskap bidraget betalas ut till en standard weekly £124.88, eller 90% av din genomsnittliga bruttolönen varje vecka, beroende på vilket som är mindre. I USA hade varje arbetsgivare olika sätt att betala moderskap lämna. Vissa arbetsgivare ger full betala för sex eller åtta veckor eller ibland längre, medan andra ger en procentsats av den anställdes lön under mammaledigheten. Beräkna kostnaden enligt företagets standarder.

• Fylla i formulären och invänta bekräftelse från Jobcentre Plus på huruvida du uppfyller kraven för moderskap ersättning förmåner. Detta tar normalt cirka fyra till sex veckor, så du vill vara säker på att du fyller pappersarbete så snart som möjligt.