mynewspapers.net

Hur man beräknar mitten av cykeln

Hur man beräknar mitten av cykeln


Beräkningen av mitten av cykeln för en kvinna görs vanligen för att bestämma fertilitet och ägglossning. Dr Roger W. Harms från Mayo Clinic påstår att ägglossningen händer runt dag 14 av menstruationscykeln. Detta är i mitten av cykeln för en kvinna med "normala" menstruation eller en 28 dagars cykel. Men du kan ha en längre eller kortare menstruationscykeln, vilket betyder att din mid - ycle, eller ägglossning, punkt kan vara tidigare eller senare än dag 14.

Instruktioner

• Spåra dina menstruationer i tre månader för att exakt bestämma längden på din cykel. De flesta kvinnor har en 28 dagars cykel, men vissa kvinnor varierar månadsvis och kan ha kortare eller längre cykler.

• Markera den första dagen av din menstruation i kalendern med cirklande eller att placera ett "X" på dagen. Detta är början på din cykel.

• Markera början av din nästa menstruation under nästa månad. Räkna antalet dagar i mellan. Det är längden på en menstruationscykel.

• Upprepa steg 2 och 3 under tre månaders tid och få en genomsnittlig cykel längd. Lägg till summan av tre cykla längder tillsammans och dela upp numret av tre för att få din genomsnittliga cykel längd. Till exempel, om din månatliga cykel längder 28, 30 och 29, är din genomsnittliga cykel längd 29 dagar.

• Dela upp din cykel längd av två att avgöra mitten cykel dagen. Mitten av cykel dagen för en 29-dagars cykel skulle vara dag 15 (14,5, avrundade upp till 15).