mynewspapers.net

Hur man beräknar månadsränta från APR

Hur man beräknar månadsränta från APR


APR står för effektiv ränta, vilket motsvarar andelen återkommande gånger antalet perioder per år. Den effektiva räntan tar inte hänsyn till effekterna av kompoundering intresse så kan du enkelt beräkna månadskostnad. Du kan beräkna den månatliga om du lämnar dina pengar på ett konto för en kort period eller om ditt konto föreningar ränta varje månad.

Instruktioner

• Kontakta din långivare eller kontakta ditt konto dokument för att bestämma konto APR. Använda den effektiva räntan i stället för APY, vilket står för årlig procentuell avkastning.

• Dela den effektiva räntan med 12 för att beräkna månatliga räntesatsen uttryckt i procent. T ex om den effektiva räntan är lika med 9 procent, vill du dela 9 av 12 för att få 0,75 procent för varje månad som är uttryckt i procent.

• Dela månadsränta uttryckt som en procentsats av 100 att beräkna månatliga räntesatsen uttryckt som ett decimaltal. Avslutar detta exempel, skulle du dela 0,75 procent av 100 att hitta den månadskostnad uttryckt som ett decimaltal till vara 0.0075.