mynewspapers.net

Hur man beräknar mäklaren avgifter

Hur man beräknar mäklaren avgifter


Fastighetsmäklare är ovärderliga informationskällor för första gången hem köpare, men de kommer till en kostnad. Enligt Bloomkey.com debitera fastighetsmäklare ett genomsnitt på drygt 5 procent av hemmets försäljningspriset för kommissionen. De flesta människor kommer att berätta att köparna inte behöver oroa sig detta eftersom säljarna betala kommissionen. Detta är dock lite missvisande, eftersom de flesta säljare kommer att försöka faktor kommissionen till priset av huset, vilket gör att köparna betala mer. Hursomhelst, beräkning av mäklaren avgiften är enkelt när du vet provisionssats.

Instruktioner

• Be din mäklaren vad kommissionen på en viss hem försäljning kommer att vara. Anta till exempel att kommissionen är 4,5 procent. Dela procentandelen av 100 att få decimal form som du vill använda senare i beräkningen. Till exempel 4,5 / 100 = 0.045.

• Överväga sannolika försäljningspriset för hem du köper eller säljer. Om affären är finalen, vet du det faktiska priset. Till exempel, överväga ett hus som sannolikt kommer att sälja för £162,500.

• Multiplicera försäljningspriset för hemmet med decimal form av provisionssats att beräkna den mäklare avgiften: mäklaren avgifter = 0.045 x £162,500 = £7,312