mynewspapers.net

Hur man beräknar hur många kalorier jag åt idag

Hur man beräknar hur många kalorier jag åt idag


Rätt kost kretsar kring att upprätthålla en balanserad kost och äta hälsosamt. Ett sätt att hålla koll på dina matvanor och förstå din kost är att hålla koll på dina dagliga födointaget. Även andra faktorer, som fett och fiber, spela viktig roll i kost och nutrition, beräkna mängden kalorier du förbrukar är ett sätt att hålla ett öga på din hälsa.

Instruktioner

• Håll koll på vad du äter under dagen. Använda en bärbar dator för att skriva ner vilka typer av mat, som väl mängder av livsmedel som du konsumerar. Användning mätning koppar och mäta skedar så att du har en korrekt uppfattning om hur mycket mat du ätit.

• Läsa näringsmässiga etiketterna på livsmedelsförpackningar att beräkna antalet kalorier du ätit. Kom ihåg att ägna stor uppmärksamhet åt portionsstorlek. Exempelvis kan en portion, eller 1 kopp, spannmål ha 100 kalorier; en skål, dock kan hålla två eller tre portioner.

• Gå online för att lära sig om mängden kalorier i andra livsmedel som du förbrukar. Det finns många online resurser näringsmässig information om en mängd olika livsmedel, inklusive de som inte kanske har etiketter, som frukt och grönsaker.

• Lägga upp den totala mängden kalorier du ätit under dagen. En miniräknare kan hjälpa dig att lägga ihop siffrorna.