mynewspapers.net

Hur man beräknar hip storlek

Hur man beräknar hip storlek


Hjärtat och Stroke Foundation i Kanada uppmuntrar människor att beräkna deras hip storlek och använda informationen för att hitta deras kroppstyp som ett sätt att förebygga hjärtsjukdomar och stroke. Med någon av de online hip-till-midja förhållande räknare (se resurser) hjälper dig att avgöra om din kropp är en "päron" eller "apple" form. Detta har ingenting att göra med den fysiska formen du är, men tendensen av din kroppstyp för att lagra fett. När du har denna information, kan du och din läkare utforma det bästa kost och motion planen att hålla hjärta och stroke risken så låga som möjligt.

Instruktioner

• Ta bort dina skor och klä av sig helt. Stå med fötterna lite isär, axlarna och ryggen rak och låt armarna hänga löst på dina sidor.

• Andas in och andas ut långsamt ett par gånger. Detta hjälper slappnar av musklerna i din kropp och du kommer att kunna ta en mer exakt mätning.

• Håll i slutet av tyg tejp med ena handen framför kroppen och Linda tejp runt höfterna. För kvinnor mäts höfterna på den bredaste punkten på sidan av kroppen mellan höftbenet (som du kan känna precis under midjan) och botten av skinkorna. För män, Linda tejpen så det kommer i din höftbenen båda. Se till att bandet är insvept jämnt och parallell till golvet (så att ingen del av det är högre eller lägre än en annan). Dra i slutet av bandet att uppfylla den del som du har svept runt höfterna. Den punkt där exakta slutet kan röra resten av bandet medan bandet trycks färg på kroppen är verkliga mätning av din höft storlek. Observera att mäta och sedan använda midja-till-hip storlek kalkylator (se resurser) för att ta reda på om din kroppsform och vad det kan innebära för din hälsa.