mynewspapers.net

Hur man beräknar golvytan för laminatgolv

Hur man beräknar golvytan för laminatgolv


Laminatgolv tillsammans med nästan alla andra typer av golv mäts i kvadratfot. Detta innebär att du måste veta hur många kvadratfot som särskilt rum är för att köpa laminatgolv för ett rum i ditt hus. Att hitta området i rummet är inte alltför svårt om du följer några enkla steg, och när du hittar ditt område, är du redo att köpa ditt nya golv.

Instruktioner

Område

• Beräkning av området i en rektangel kan göras genom att multiplicera längden på rummet med bredden, och området i en kvadrat kan beräknas genom att multiplicera en sida av sig själv, enligt math.com. Eftersom de flesta rum i ett hus är rektanglar, kan samma formel användas för att beräkna område i en våning.

• Mät längd och bredd med ett måttband; Det är viktigt att du mäter i fötter och inte inches. Detta beror på att i slutändan vill vi området som skall fastställas i kvadratfot eftersom golvet tillverkar använder kvadratfot för att mäta sina produkter. En låda med laminatgolv kan ha tryckt på förpackningen att det kommer att omfatta tre kvadratfot.

• Det ingen spelar roll om du mäta längden eller bredden först eftersom du kommer att sluta med samma svar Hursomhelst. Om kanske du hamnar med en bredd eller längd mätning som är ett visst antal fötter plus några inches, runda upp till närmaste foten för att se till att du har tillräckligt med material. Det är OK att ha lite för mycket material, men du verkligen inte kommer att vara glad om du kör ut innan jobbet är slut.

• När du har tagit din längd och bredd mätningar och avrundas uppåt om det behövs, multiplicera talet två tillsammans och ditt svar kommer antalet kvadratfot i ditt rum. Om av en slump du tog dina mått i tum, är det fortfarande viktigt att du konverterar till fötter.

• Om ditt golv är 12 fot av 12 fot, vilket skulle vara ett torg, multiplicera 12 av sig själv för ett område med 144 kvadratfot. Om ditt golv är 12 fot bred och 15 fot lång, multiplicera 12 av 15 för ett område med 180 kvadratfot.