mynewspapers.net

Hur man beräknar en ström genom en Resistor

Hur man beräknar en ström genom en Resistor


Beräkna strömmen genom en resistor är en av de första delarna lärt sig i grundläggande Kretsanalys. Ohms lag står det att nuvarande är lika med spänningen dividerat med motståndet. Så kan strömmen genom en resistor hittas genom att dividera spänningen över det motståndet med dess motstånd. Det är inte alltid möjligt att mäta nuvarande genom en krets utan att störa den, så att du mäta spänningsfallet över resistorn och beräkna strömmen. Här är hur man hittar strömmen genom ett motstånd i en enkel serie DC krets.

Instruktioner

• Läsa motståndet, enligt värde eller färg koden (se resurser) tryckt på motståndet. Du kan också mäta motståndet med ohmmeter funktionen av din multimeter om motståndet kan kopplas från kretsen. Skriv ner motstånd värde. Som ett exempel, anta att värdet på motståndet, R1, är 250 ohm.

• Mäta och registrera spänningen släppa över resistorn, med hjälp av voltmeter funktionen av din multimeter. Anta ett spänningsfall på 50 volt över resistorn R1, som ett exempel.

• Delar uppmätta spänningsfallet över resistorn med motståndet i ohm av motståndet att hitta strömmen genom motståndet. I det här exemplet hitta strömmen genom R1 genom att dividera 50V 250 ohm: 0,2 ampere.