mynewspapers.net

Hur man beräknar elektrisk transformator utgång

Hur man beräknar elektrisk transformator utgång


En transformator är i huvudsak ett par av spolar lindade runt järn kärnor, som kallas primära lindningarna sekundärlindningar för ingång och utgång, respektive. När nuvarande passerar genom den primära spolen, det skapar ett magnetfält som sedan fungerar som en induktor att skapa spänning i den andra spolen. Transformatorer kan användas för att öka spänningen och därmed minska nuvarande, för långdistansöverföring, eller de kan minska spänning och öka nuvarande. Förhållandet mellan input lindningar till utgång lindningarna kommer att avgöra utgången på transformatorn.

Instruktioner

• Fastställa antalet lindningar av indata och utdata sidor av transformatorn. Om det är ett steg ned transformator har färre sekundärlindningar än primära lindningarna. Ett steg upp transformator, har däremot mer primära lindningarna än sekundärlindningar.

• Bestäm Matningsspänning. I USA är spänningen kommer från en typisk hem eluttaget 110 volt. Om du är osäker på inspänningen, du kan mäta det genom att röra vid slutligt realiteten av en volt mätare till positiv tråd leder in transformatorn och ansluta marken terminalen till transformatorn är marken.

• Lösa ekvationen Vs/Vp = Ns/Np där Vs är sekundära spänningen, Vp är den primära spänningen, Ns är antalet sekundära lindningar och Np är antalet primära lindningarna. Dela antalet sekundära lindningar av antalet primära lindningarna och multiplicera Matningsspänning med detta förhållande. Detta kommer att ge dig den tillverkade spänningen. Till exempel en spänningskälla som skickar 240 volt genom en transformator med 500 primära lindningarna och 100 sekundärlindningar skulle ha en utspänning 240 * (100/500) = 48 volt.