mynewspapers.net

Hur man beräknar den metriska åtdragningsmomentVridmoment rating är viktigt när du använder bultar eller andra fästelement till hindra overtightening eller att äventyra integriteten av metal. Det metriska systemet, används i de flesta länder i världen, är ett system av mätningar utifrån stegringar på 10. De flesta bultar få vridmoment mätningar baserade på metersystemet mätningar. För att få en ordentlig metriska Momentmätning för en bult, samla information om bultarna i fråga.

Instruktioner

• Noll ut skjutmått, antingen genom att skjuta en gammaldags bromsok i noll läge eller genom att trycka på reset-knappen på nya elektroniska versioner. Placera bromsok över den runda icke-gängade delen av skruven. Ta mätning, i mått och skriva ner. Detta är bolt har större diameter.

• Bestäm den metall som används för att göra bulten; exempel är mässing, stål eller aluminium. Skriv ner materialet.

• Hålla den metriska linjalen upp till den gängade delen av bult och mäta från botten av bulten till toppen av trådarna. Anteckna detta mått i millimeter. Detta är tråden längdmätning.

• Skriv ner alla diverse information du har om bulten, såsom draghållfasthet.

• Ange dessa mätningar i en bult vridmoment miniräknare. Miniräknare finns tillgängliga online gratis, eller du kan välja att ladda ner programvara för en vridmoment miniräknare. Många av dessa program är gratis. Vänta tills din metriska bult vridmoment betyg ska visas på kalkylatorn.