mynewspapers.net

Hur man beräknar den bästa tiden att bli gravid

Hur man beräknar den bästa tiden att bli gravid


Som med många saker i livet, har vissa kvinnor lättare att bli gravid än andra. Allas kropp är något annorlunda; men alla barn börjar med samma grundläggande ingredienser: ett ägg och spermie. Om dessa två element inte införs tillsammans, kommer du inte en baby. Ägget är den ovanligare av dessa två bidrag, så fokus på dess tillgänglighet för att säkerställa befruktningen. En blivande mamma måste vara bekant med sin menstruationscykeln för att exakt beräkna den bästa tiden att bli gravid.

Livslängd

Spermierna kan överleva i två eller tre dagar, så det är inte nödvändigt att tiden sex ända ner till samma dag som ägglossningen. Ett ägg, men är bara aktiva i 24 timmar efter ägglossningen. Detta innebär att utarbetas är väsentliga. Exakt förutsäga din ägglossning datum att öka dina chanser att utforma en baby.

Ägglossning

Den genomsnittliga kvinnors menstruationscykel varar 28 dagar. Ägglossning inträffar vanligtvis den 14: e dagen efter din sista perioden slut. Det kan dock vara några dagar tidigare eller senare. Många sjukvårdsanställda konstatera att den genomsnittliga kvinnan är fertil för fyra till fem dagar i månaden. Detta är inte riktigt sant. I själva verket vet vi att ägget är bara användbar för en hel dag, så de fyra till fem dagar som hänvisar till många experter är faktiskt variationen i ägglossning datum bland en befolkning på kvinnor. Vissa kvinnor har ägglossning 11 dagar i sin cykel, andra så sent som 16.

Prediktor kit

Ägglossning prediktor kit upptäcka nivån av luteiniserande hormon (LH). Ägglossning är alltid föregås av en plötslig ökning av detta hormon, vanligtvis 12-36 timmar innan. Detta kan dock ge falska förhoppningar eftersom vissa kvinnor erfarenhet stiger i LH även när ägglossningen inte är överhängande.

Känn dig själv

Oförmågan att hitta råd om det exakta datumet för ägglossning kan vara frustrerande för många kvinnor som vill ha en viss chans att bli gravid. Som varje kvinna är olika, är den som har den bästa chansen att tala om när du ägglossning du. Markera ut de dagar du har mens. Efter några månader ser du ett mönster. Detta kommer att berätta hur nära din egen cykel är den i "den genomsnittliga kvinnan" rådgivningen syftar till. Om din cykel är längre än 28 dagar, ägglossning du sannolikt lite senare än den 14: e dag. Om det är kortare, kommer du har ägglossning lite tidigare. Ha i åtanke, den bästa tiden att bli gravid börjar två dagar före ägglossningen och upphör att gälla dagen efter.