mynewspapers.net

Hur man beräknar daglig avkastning

Hur man beräknar daglig avkastning


Värdet på en aktie kommer att flytta upp och ner under marknaden dagen som investerare köpa och sälja aktier. Handlare som flyttar in och ut ur lager med kortsiktig Trader vill veta den dagliga avkastningen på en enskilda lager. Andra investerare bara vilja veta hur mycket de gjort om en av sina lager har en stor dag. Beräkningsmetoden kan också användas med ett börsindex för att avgöra hur mycket marknaden gått under dagen. Beräkna avkastningen innebär att dela skillnaden mellan två värden av startvärdet. Beståndet minskar resultatet i negativ avkastning.

Instruktioner

• Leta efter avslutandet aktiekurs av beståndet och slutkursen från föregående dag. Priserna kan hittas genom att ange aktiesymbolen på finans webbplatser som Yahoo Finance eller Google finans (se resurser).

• Dra av föregående dags stängningskurs från den aktuella dagen nära. Om beståndet ökat i värde, blir hur många positivt. Ner om dagen kommer att resultera i ett negativt tal. Till exempel ditt lager färdiga gårdagens på £16,0 och priset sjönk och slutade på £14 dag. Subtrahera den priser ger ett minus £1,70.

• Dela upp resultatet av den föregående dagens nära och multiplicera med 100 för att konvertera till en procentsats. Fortsätter vårt exempel, dela 2,75 av 24.75 för ett resultat av 0.1111. Multiplicera med 100 för att få en daglig lager avkastning på-11.11 procent.