mynewspapers.net

Hur man beräknar däck styrelser

Hur man beräknar däck styrelser


När du planerar kostnad och material, beräkna antalet däck överklagandenämnder krävs för att slutföra däck utan att ta slut eller att ha en hel del kvar. Kvadratmeter för ett däck spelar också en roll i planeringen av din material kostnad för typ av material som används för däck. Kostnaden per kvadratfot kan vara den avgörande faktorn i att välja material som billigare tryckimpregnerat virke eller dyrare ceder eller påhittade prydnad material.

Instruktioner

• Mäta området planeras för däck med ett måttband eller använda mätningarna från däck planer. Om det finns outcroppings, använda mätningarna från dessa avsnitt som individuella beräkningar.

• Multiplicera bredd gånger längden på varje avsnitt för den totala kvadratmeterantalet i varje avsnitt och lägga till ytor i varje avsnitt tillsammans. Till exempel, ett däck med en huvudsaklig del av 16 av 24 fot med ett nytt avsnitt som är 10 av 10 fot, kvadratmeter i huvudavsnittet är 384 kvadratfot och kvadratmeter i avsnittet ytterligare är 100 kvadratfot. I det här exemplet är den totala kvadratmeterantalet 484 kvadratfot.

• Leta upp specifikationerna för längd och faktiska bredd av däck styrelser ska användas för trall. Några samverkande aluminium och komposit däck styrelser är faktiska storlek, medan de flesta prydnad styrelser finns faktiskt 5 1/2 inches bred men nominellt anges som 6 inches bred. Åtta, 10,12, 14 och 16 fötter längder är nära faktiska storlek.

• Konvertera däck styrelsen faktiska bredd till ett decimaltal och lägga till 0,13 för 1/8-tums mellanrum krävs mellan brädorna. Dividera resultatet 12 för decimaldelen av ena foten. Decimaldelen av en fot för en 5 ½-tums däck styrelse med 1/8-tums avstånd är exempelvis 5,63 dividerat med 12 vilket är 0,47.

• Beräkna täckningen i kvadratfot av varje däck ombord genom att multiplicera längden med decimaldelen av en fot av bredden på däcket styrelser. Till exempel, kommer att en 2-av-6 av 8 fot lång tryckimpregnerat däck styrelse omfatta 3.8 kvadratfot.

• Dela ytor på däck av kvadratfot varje däck styrelse kommer att täcka. I exemplet ovan, kommer varje däck ombord täcka 3.8 fötter. Om ett däck är 484 kvadratfot, runda resultatet av 127.4 upp till 128 däck styrelser.

• Lägg till 15 procent mer styrelser för miscuts och felbedömningar om styrelserna kommer att installeras i 90 grader och lägger till en ytterligare 15 procent mer för däck styrelser som ska installeras på ett diagonalt mönster. Runda upp till närmaste heltal och tillägga att antal däck styrelser. I exemplet med 128 däck styrelser, lägga till 15 procent för en 90 graders installation kommer att lägga 20 mer styrelser och en annan 15 procent för ett diagonalt mönster kommer att lägga till en kumulativ 42 styrelser.