mynewspapers.net

Hur man beräknar catering mat kvantiteter

Hur man beräknar catering mat kvantiteter


Rädslan för att få mat eller att ha massor av matrester kan lägga stress till ett självhushåll händelse. Om en eftermiddagste, sittande middag eller buffé, finns det riktlinjer för storkök och part planerare att följa för att säkerställa de sluta med rätt mängd mat. En tillförlitlig uppskattning inte bara hjälper partiet löpa smidigt, det håller också budgeten i schack.

Instruktioner

• Ta reda på antalet människor som kommer att närvara vid evenemanget. Party värd bör ha en god uppfattning om hur många människor kommer att närvara. En korrekt RSVP-lista är nödvändigt att beräkna mat belopp.

• Överväga vilken tid på dagen och längd av händelsen. Mängden mat som serveras beror på när händelsen inträffar och hur lång tid det är. Till exempel kommer att en kväll cocktailparty med smårätter bara kräva mindre mat än en frukost eller en hel middag. Också, en händelse som varar mer än två timmar kommer att innebära mer mat. Gästerna kommer att få hungriga ungefär två timmar efter att de ätit först.

• Ställ in menyn och figur portionsstorlekar. Finns i resurser sektionen för ett diagram av portionsstorlekar används för att planera mat för en publik. Detta diagram hjälper dig att avgöra hur mycket av ett visst menyobjekt att köpa och göra.

• Fastställa beloppet för aptitretare behövs. Om aptitretare som serveras, beror belopp per person på tiden av dagen och om en måltid som serveras också. Planera på 10 till 15 aptitretare per gäst för kvällsevenemang med ingen middag och tre till fem aptitretare när det finns en middag. Middagstid måltider med aptitretare, minska till en till tre aptitretare per gäst.

• Beräkna frukost belopp. För en morgon, ge en huvudrätt på cirka 142gr. för varje gäst. Lägg till två sidor, inklusive ett bröd objekt. Om portion frukt, ge tre till fem bitar eller 1 kopp en fruktsallad. Om frukost är mer avslappnade och innebär endast bakverk, ge två per gäst. Erbjuder två typer av drycker, såsom kaffe och juice.

• Uppskattning lunch portioner. För lunch, ge varje gäst med en viktigaste förrätt som är runt 142gr., såsom kyckling, och inkluderar två till tre sidor, som en bröd eller grönsaker. En av dessa sidor kan också vara en efterrätt. Om smörgåsar serveras, ge tillräckligt med mat för varje gäst att göra två smörgåsar. Erbjuder ett val av tre drycker.

• Ställ in middag kvantiteter. En middag med aptitretare bör omfatta tre till fem aptitretare per person utöver en huvudrätt som är 142 till 198gr., såsom biff eller fisk. Om middag är en buffé med flera val av kött, minska portionr till 4 till 6 oz.. Åtfölja huvudrätten med små portioner av bröd, soppa och sallad samt två till tre smårätter som en grönsak eller pasta. För sallad räcker en handfull per gäst. Desserter med middag ges normalt en till tre portioner per person. En servering skulle vara en bit av en kaka eller paj, eller 113gr. en mousse eller glass. Erbjuder ett val av tre drycker.