mynewspapers.net

Hur man beräknar bottenplatta värmare

Hur man beräknar bottenplatta värmare


En elektrisk bottenplatta värmare är en typ av värmare monterade nära socklar i ett rum som använder elektriska värmeslingor för att värma rummet. Bottenplatta värmare fäster direkt till ansiktet på väggen och monterar där väggen och golvet möts. Vanligtvis, när du köper en bottenplatta värmare, väljer du värmaren utifrån sin elektriska watt. Genom att mäta ditt rum, kan du beräkna wattal eller storlek på bottenplatta värmare krävs att värma rummet.

Instruktioner

• Använd måttbandet för att mäta rummet där du kommer att placera bottenplatta värmare. Mät längd och bredd av rummet och multiplicera dessa siffror tillsammans för att bestämma området för rummet. Till exempel, om ditt rum är åtta fot bred och 10 fot lång, 8 x 10 = 80 kvadratfot.

• Bestäm om ditt rum är väl isolerad. Om rummet har god isolering, multiplicera området siffran från steg 1 av 10. Om rummet inte är väl isolerad, multiplicera området siffran från steg 1 av 15. Fortsätter i samma exempel och förutsatt att bra rum isolering, 80 x 10 = 800.

• Mät takhöjden i rummet. Lägg till 25 procent i siffran i steg 2 för varje ben av takhöjd över 8 fot. Till exempel, om du har en takhöjd på 10 fot. 800 x 1,25 = 1000.

• Kontrollera om ditt rum har en hel del glas eller windows, vanligtvis över 25 procent av rummet. Om rummet har över 25 procent windows eller glas, multiplicera siffran från steg 3 med 50 procent. Till exempel förutsatt att rummet är främst glas, 1000 x 1,5 = 1.500. Denna siffra motsvarar wattal kravet på bottenplatta värmare. Om en värmare inte är tillgänglig på denna wattal, runda upp att bestämma bottenplatta värmare ska du köpa.

• Delar figuren från steg 4 med 2 om från steg 4 är mer än 3000. Om siffran är mer än 3.000, vill du använda två bottenplatta värmare för att värma rummet. Dela med 2 att bestämma den effekt som krävs för varje värmare.