mynewspapers.net

Hur man beräknar belysningen laddar för ett hus

Hur man beräknar belysningen laddar för ett hus


Belysning belastningar definieras som mängden el som krävs för att köra lamporna i en byggnad. Termen kan också hänvisa till hur mycket värme de avger, således att lägga till den luftkonditioneringen belastning. Men eftersom 100 procent av den energi som används för elektriska belysning så småningom omvandlar till värme, dessa två mängder är i huvudsak lika. Belysning laster har minskat snabbt med antagandet av kompakta lysrörslampor, men de fortfarande utgör en betydande del av husets energianvändning.

Instruktioner

Steg

• Utföra en analys av beläggning mönster. Ett hus kan ha många lampor i vissa rum, men passagerare kan sällan besöker dem. En inredda vinden, till exempel kan vara försedd med flera glödlampor, men kanske bara en åkande spenderar bara en timme per vecka i den. Försök att uppskatta hur många timmar per dag, i genomsnitt, att varje rum är ockuperat av minst en person.

• Analysera hur mycket naturligt dagsljus tänds varje rum. Denna mängd varierar med vädret och årstiderna, men du letar efter en genomsnittlig summa. Du kan uppskatta effekten av dagsljus genom att använda simuleringsprogram, mätningar dagsljus hela dagen eller helt enkelt genom att göra din bästa gissning. Ditt mål bör vara att uppskatta andelen belysning behov som uppfylls automatiskt i varje rum i dagsljus under vakna timmar. Till exempel om dagsljus producerar hälften av behövs luminans i vardagsrummet för åtta timmar per dag, och åkande är vaken i 16 timmar per dag, uppfyller då dagsljus 1/2 av 8/16 eller 25 procent av belysning behov.

• Summan av totala wattal av alla armaturer i varje rum. Du kan hitta wattal märkas på varje lampa. Glödlampor är vanligen 60 watt och kompaktlysrör är vanligen 15 watt, men dessa betyg kan variera.

• Beräkna dagstidningförbrukningen elektrisk belysning i varje rum. Varje rum konsumtion kommer att vara en produkt av tre faktorer: "O" (antalet ockuperade timmar), "W" (rummets totala belysning wattal) och "P" (procenten av rummet över en dag, som inte slog sig ned i dagsljus). För att beräkna P, helt enkelt subtrahera procentandelen av rummets dagsljus, tidigare beräknat, från 100 procent. Den resulterande konsumtionen av alla rum är då O * W * s. sammanfatta resultaten av rummen att avgöra det totala antalet wattimmar används på en vanlig dag.