mynewspapers.net

Hur man beräknar årliga bruttolön

Hur man beräknar årliga bruttolön


Din årliga bruttolön är din årslön före eventuella avdrag för skatter, försäkringar eller andra ändamål tas bort från din check. Din arbetsgivare kommer att ge dig en W-2 form i slutet av året notering det årliga bruttolönen som du har tjänat som en uppdelning av alla dina avdrag separeras i kategorier för Social trygghet och statliga, lokala och federala skatter. Om du behöver räkna ut din bruttolön före mottagande din W-2, kan du göra det genom att extrapolera från uppgifterna om din lön är bara påbörjad.

Instruktioner

• Undersök din lön stub att se vad din bruttolön var för en ny betalningsperiod. Detta kommer sannolikt att vara ett större antal som den faktiska mängden checken och skall tydligt märkas "bruttolön" eller "Lönesummor tjänat." Om din lön varierar från löneperiod till betalningsperiod, ta ett genomsnitt över flera löneperioder för bättre noggrannhet.

• Räkna ut hur många löneperioder din arbetsgivare har i ett år. För veckans lön, är det finns 52 löneperioder, varannan vecka 26 löneperioder, semi månatliga är 24 löneperioder och månatlig lön är 12 betalningsperioder.

• Multiplicera din bruttolön för en löneperiod med antalet betalningsperioder i ett år för att få din årliga bruttolön. Till exempel, om du har betalat £585 och din arbetsgivare har varannan vecka lön, vore din årliga bruttolön £15,210.