mynewspapers.net

Hur man beräknar ABV från specifik vikt

Hur man beräknar ABV från specifik vikt


ABV, alkohol, är det vanliga sättet att mäta alkoholhalten i öl eller vin. Enkelt uttryckt, är det volymen av etanol (alkohol) i en vätska dividerat med den totala mängden vätska. Till exempel, om en 750 kubik centimeter flaska innehåller 75 kubikcentimeter etanol, är vätskan 10% alkohol. ABV uttrycks i procent. Bryggerier, destillatörer och vintners mäta alkoholhalten genom att jämföra den specifika vikten hos vätskan före och efter jäsningen, i vilken jäst äter sockret och ersätter det med koldioxid och etanol.

Instruktioner

• Mät specifik vikt av ojäst vätskan med en hydrometer. Denna mätning måste göras vid en normal temperatur, vanligtvis 15.6 grader Celsius. Spela in detta värde, som kallas "original" eller allvarliga OG.

• Pitch jästen och låt vätskan att jäsa. Kommer från flera dagar till flera veckor, beroende på den anda som görs.

• Mät densiteten av vätska med samma hydrometern efter jäsningen är klar. Mät igen, den specifika vikten vid normal temperatur och 15,6 grader Celsius. Spela in denna mätning, kallas det slutliga allvaret (FG).

• Beräkna ABV. Subtrahera det slutliga allvaret från ursprungliga allvaret och multiplicera skillnaden med 131. Till exempel om OG = 1.085 och FG = 1.016, multiplicera skillnaden (0.069) av 131 att få en ABV mycket drygt 9, för en ABV på 9 procent.