mynewspapers.net

Hur man beräkna område i en 3D parallelltrapets

Hur man beräkna område i en 3D parallelltrapets


Om du behöver göra riktiga objekt från din virtuella 3D-design, måste du hitta objektets yta. Och det är eftersom yta används för att fastställa mängden material som behövs. Om du vet ytan på en låda, vet du hur mycket kartong behövs för att bygga den. Om du vet ett tak yta, kan du beräkna antalet bältros behövs för att täcka den. Och om du vet hur man beräknar ytan av en 3D-trapetsoid, även känd som en trapezoidal prisma, vet du hur en mängd olika former används nästan överallt.

Instruktioner

• Bestämma kritiska måtten på varje sida av de 3D-parallelltrapets. 3D-trapezoiden har sex ansikten. Två ansikten är rektanglar, kallas ofta de laterala ansiktena. De andra fyra ansiktena är trapezoids, närmare bestämt 2-D trapezoids. För varje av de två laterala ansiktena är kritiska dimensionerna de mått som behövs för att beräkna ytan av varje rektangel; Detta är bredd och längd. För en rektangel är formeln för området bredd multiplicerat med längden. För varje trapetsoid ansikte innehåller de nödvändiga dimensionerna längderna av sidorna som är parallella, även känd som baserna, och avståndet mellan varje parallell linje på varje ansikte. Det senare är Trapetsformat ansikte höjd, även känd som höjd. Höjden är vinkelrätt mot den trapetsformade baslinjer.

• Beräkna den totala arealen av de laterala ansiktena. Först beräkna området för var och en av de laterala ansiktena. För att göra detta, multiplicera bredden av längden på varje laterala ansikte. Nästa lägga till dessa två områden. Till exempel om bredden på den nedre laterala ansiktet var 2 inches och hade en längd av 3 inches, vore området 6 kvadrat inches. Om bredden på den översta laterala sidan var 1 tum och längden var 2 inches, vore området 2 kvadrat inches. Den totala arealen skulle då vara 6 plus 2 eller 8 kvadrat inches.

• Beräkna totalen området för fyra Trapetsformat ansikten. Lägg till längder av baserna för varje trapetsoid ansikte. Därefter dela denna summa med två. Sedan multiplicera resultatet med höjden av trapetsformade. Detta resultat är yta av ansiktet. Exempelvis om en trapetsoid ansikte har en bas av 1 tum och en annan bas 2 inches och en höjd av 3 inches, är summan av baserna 1 plus 2 eller 3 inches. Tre inches dividerat med 2 inches är 1,5 inches. Att multiplicera 1,5 inches med en höjd av 3 inches ger 4,5 inches, för ett område med 4,5 kvadrat inches. Nu upprepa processen för varje av de återstående tre trapetsoid ansiktena. När du har skaffat området för varje trapetsoid ansikte, lägga till fyra område beräkningar. Denna summa är det sammanlagda området av fyra Trapetsformat ansikten.

• Lägga till den totala arealen av de laterala och Trapetsformat ansiktena. Ta summan av de två laterala ansiktena och summan av de fyra trapetsoid ansiktena och lägg dem tillsammans. Detta är den totala ytan på den 3D-trapetsformade.