mynewspapers.net

Hur man beräkna kalorier i maten jag äter

Hur man beräkna kalorier i maten jag äter


Kalori är en enhet av dietister energianvändning nästan uteslutande att mäta Energiinnehållet i maten. Ditt dagliga kaloriintag är en viktig del av en hälsosam viktminskning plan, och det gör att du kan förutse din vikt förlust kurs. Mängden protein, kolhydrater och fett avgör kaloriinnehållet i maten du äter. Du utför vanligtvis denna beräkning för livsmedel som inte har en näringsmässig etikett.

Instruktioner

• Få protein, kolhydrater och fett innehåll i en portion av livsmedlet. Olika online resurser, till exempel Acaloriecounter.com, ge dig en lista över livsmedel och tillhörande näringsvärdena. Anta att proteinhalten för ett livsmedel är 6 gram för exempel beräkning. Kolhydrathalten är 3 gram och fetthalten är 4 gram.

• Multiplicera antalet gram protein i maten med fyra för att få antalet kalorier i maten som kommer från protein. Denna mat har 6 gram protein, och därför har 6 x 4 = 24 kalorier från protein.

• Multiplicera antalet gram kolhydrater i maten med fyra för att få antalet kalorier som kommer från kolhydrater i maten. Denna mat har 3 gram kolhydrater, så dess kolhydrathalten är 3 x 4 = 12 kalorier.

• Multiplicera antalet gram fett i maten med nio för att få antalet kalorier i maten som kommer från fett. Denna mat har 4 gram fett, så 4 x 9 = 36 kalorier i maten komma från fett.

• Beräkna summan av de kalorier i maten som kommer från protein, kolhydrater och fett. Detta ger det totala antalet kalorier i maten. Maten i det här exemplet innehåller 24 kalorier från protein, 12 kalorier från kolhydrater och 36 kalorier från fett. Den innehåller därför totalt 72 kalorier.