mynewspapers.net

Hur man beräkna förfallodatum datum baserat på nuvarande vecka

Hur man beräkna förfallodatum datum baserat på nuvarande vecka


En kvinnas graviditet på grund av datum är vanligtvis 40 veckor efter hennes senaste kända menstruationen, även om det finns stora skillnader som när ett barn kommer; några anländer flera veckor för tidigt, och några är några veckor sen. Förfallodatumet beräknas vanligtvis från första dagen av din sista menstruation, men ett förfallodatum kan också sluta sig till genom den aktuella veckan av graviditeten med uträkningarna.

Instruktioner

• Beräkna den aktuella graviditetsveckan. Detta finns genom att räkna antalet veckor sedan det första datumet i den sista menstruationen, och sedan subtrahera 2. Detta är eftersom det antas att befruktningen sker två veckor efter menstruation. Exempelvis om det har gått 20 veckor sedan sista menstruationen, är den nuvarande gravid veckan 18.

• Ta den aktuella graviditet veckan nummer och subtrahera det från 40, vilket är det totala antalet veckor i en genomsnittlig graviditet. Till exempel, om kvinnan är 18 veckor gravid, subtrahera 18 från 40, vilket är 22.

• Titta på en kalender och start från det aktuella datumet, räkna antalet veckor kvar i steg 2. Till exempel den kvinna som är 18 veckor gravid skulle lägga till 22 veckor eller ungefär fem och en halv månad, från det aktuella datumet. Detta är på grund av den ungefärliga datum för hennes barn.