mynewspapers.net

Hur man behandlar skadat svart hår med huskurer & naturliga produkter

Hur man behandlar skadat svart hår med huskurer & naturliga produkter


Över tiden, kan Afro hår skadas av överdriven användning av hår relaxers, hårfärgningsmedel och andra produkter som innehåller en hög andel av kemikalier. Använder gummiband, scrunchies, hårspännen och Alice band att dra tillbaka håret kan också skada det, som dessa tillbehör kan dra på hårets rötter om de är alltför smallor fäst alltför hårt. Ett sätt att återställa håret till hälsa är att behandla den med hemgjord rättsmedel eller kommersiella produkter bestående av naturliga ingredienser.

Instruktioner

• Applicera en före schampo balsam, eller "pre-poo," till håret torrt. Pre-poo kan du göra genom att blanda honungen med 3 msk kokos eller amla olja. Med hjälp av Afro kam, del håret i små sektioner och gäller pre-poo för varje avsnitt. Låt balsamet sitta i håret i 30 minuter.

• Schamponera håret med lagra-köpt ekologisk schampo eller hemgjord kokosolja schampo. För att göra kokosolja schampo, sätta tvål och vatten på skruvlock flaska med 2/3 msk kokosolja, skruva fast flaskan locket på tätt och skaka flaskan tills ingredienserna blandas. Häll schampo i handen, gnugga den mellan handflatorna, tillämpa den på din hårbotten och arbeta den 30 sekunder. Skölj håret med rinnande vatten tills vattnet rinner klart.

• Mätta håret med en djup konditionering behandling. Du kan göra din egen genom att smälta 2 msk kokosolja i kastrull över låg värme och blanda i mandelolja i smält oljan efter att ta bort pannan från värmen. Arbeta behandling i håret, satte på plastlocket och vira den varm handduken runt den gemensamma jordbrukspolitiken. Om du använder en shop-köpt produkt, gäller det enligt anvisningarna på förpackningen. Låt balsam på 15 minuter och schampo ut.

• Ånga ditt hår att stärka din hårbotten och uppmuntra fukt absorption och lagring. Skölj plastlocket ren, täcka håret med det och sitter under en ånga mössa eller huva torktumlare. Stanna där i 30 minuter och skölj håret med ljummet vatten.

• Spraya håret med leave-in balsam. En bra leave-in spray att göra hemma är en kokos och te träd en. Häll ekologiskt balsam, 1/3 msk kokosolja, glycerin, tea tree olja och 1 dl vatten i en sprayflaska. Skruva den flaska stängt och skaka den tills ingredienserna kombineras väl. Spraya håret frikostigt med hopkok.

• Forma håret som önskat, men var försiktig att inte överanvända din hårtork, plattång eller curling tång. Överdriven användning av uppvärmd apparater kan skada håret, ångra ditt hårda arbete.