mynewspapers.net

Hur man behandlar mage gas på natten

Hur man behandlar mage gas på natten


Mage eller tarm gas är normalt, men det kan vara pinsamt om släppt offentligt, om det är på natten eller under dagen. Dock kan det finnas ett underliggande problem om du har gasbildning. Enligt vardagliga hälsa, kan gasbildning orsakas av vissa hygienkrav, som colon irritabile (IBS) eller gastro-oseophageal refluxsjukdom (GERD). Se en gastroenterolog om du känner att det finns några problem i magen, inklusive ett överskott av gas.

Instruktioner

• Undvika att äta gasproducerande mat, såsom broccoli, potatis och majs. Dessa livsmedel är bland många andra som skapar en obekväm känsla av uppblåsthet i magen. Dessa livsmedel är svårt för kroppen att smälta eftersom de saknar stöd av enzymer i tunntarmen som bryter ner maten. Men kan vissa människor äta dessa typer av livsmedel och inte producerar någon gas, på grund av bakterier i tjocktarmen som bryter ner maten.

• Minska mängden laktos-baserade mejeriprodukter du äter. Enligt den nationella mag sjukdomar Information clearingorganisationer har äldre, afroamerikaner, asiatiska amerikaner och indianer naturligtvis en lägre nivå av laktas, som är ett enzym som behövs för att bryta ner laktos. Detta resulterar i att ha gas efter intag av laktos-baserade livsmedel.

• Ät en fiberrik frukost. Enligt Fox News, kan att äta en fiberrik frukost hjälpa stimulera en avföring, som hjälper till att eliminera gas. Experimentera med mängden fiber man äter. Anteckna när du börjar uppleva gas, eftersom alltför stora fiber intag för snabbt kan orsaka gas.

• Undvika produkter med fruktos eller höga halter av socker, vanliga ingredienser som finns i frukt eller läsk. Dessutom finns fruktos i livsmedel som kronärtskocka, lök, päron och vete. Sorbitol, en annan naturligt förekommande socker, är också ett vanligt socker finns i äpplen, persikor och plommon. Konstgjorda sorbitol används ibland i tuggummi och sockerfritt godis. Dessutom innehåller bönor lösliga fibrer och socker. Detta socker och lösliga fibrer producera gas i tjocktarmen.

• Ta receptfria kosttillskott som hjälper smälta livsmedel som innehåller laktos eller socker bönor och andra grönsaker.