mynewspapers.net

Hur man behandlar Leopard Geckos med CryptosporidiumLeopard geckos (Eublepharis macularius) är nattliga geckoödlor, Funna i öknar i Afghanistan och Pakistan. Dessa små geckos har blivit populära i sällskapsdjur handeln på grund av deras lätthet hålla, samt amicability de Visa för uppfödning i fångenskap program. Leopard geckos är härdiga ödlor som sällan kräver särskild behandling om vårdas korrekt. Men infektioner av Cryptosporidios, dödliga patogener, kan hota hela gecko kolonier.

Instruktioner

• Identifiera alla onormalt beteende eller fysiska symptom i geckos. Cryptosporidium är en patogen som infekterar magen av geckoödlor och orsakar kräkningar och flytande avföring i det smittade djuret. Följaktligen, infekterade geckos gå ner i vikt snabbt.

• Ta bort och karantän eventuella geckos misstänks vara smittade. Cryptosporidium är mycket smittsam och snabbt kan spridas i leopard gecko kolonier, även i noggrant rengjorda kapslingar.

• Uppsök veterinär för sjuk gecko omedelbart. Positiv identifiering av cryptosporidium infektioner krävs expert att se till att det inte är något annat problem som orsakar sjukdomen. Även om det finns ingen slutgiltig behandling för cryptosporidium infektioner på i skrivande stund, finns det flera experimentella behandlingar blir tillgängliga att din veterinär kan veta om.

• Öva minutiös djurhållning för den sjuka gecko och Följ din veterinär rekommenderade behandlingen. Ofta, cryptosporidium blir dödlig i leopard geckos när den kombineras med en sekundär hälsofråga, och rätt behandling kan hjälpa din gecko återvinna sin hälsa.