mynewspapers.net

Hur man behandlar fuktiga eksem hos hundar

Hur man behandlar fuktiga eksem hos hundar


Fläckar av fuktiga eksem, även känd som en "hot spots," är ett vanligt återkommande tillstånd hos hundar. De uppstå där en hund slickar och repor för mycket. Detta orsakar bildandet av en våt sårskorpa på huden under pälsen. Fuktiga eksem kan behandlas utan en veterinär, men om du tycker att det inte är läka bra, håller återkommande eller är ett mycket allvarligt fall, är det bäst att engagera din vet. En gemensam åtgärd för detta tillstånd är kortison eftersom den minimerar klåda.

Instruktioner

• Utsätter det smittade området till luft genom att finjustera området runt den våta eksem försiktigt. Om området är stor, måste raka bort pälsen och exponera den fuktiga eksem lappen. Exponering för luft kan hjälpa den våta eksem torr som det kan gråt eller sipprar. Torkar ut såret kommer att påskynda förväntade läkningstiden av fuktiga eksem patch. Det är också viktigt att exponera området till luft eftersom när luften träffar fuktig såret det didn över och ytterligare underlätta återhämtning.

• Använd en vattenbaserad sammandragande, antiseptisk spray eller mild schampo på det infektera området. Kontrollera vilken produkt du använder är skonsam mot huden. Arbeta in vätskan i ett lödder och skölj torra. Ska du vara försiktig vid hantering av såret. Ren området noggrant att rena ut infektionen. Pat området torka försiktigt. När området är torr tillämpa hydrokortison kräm på plats som hjälper sår läka och minimera klåda.

• Köpa en elisabetanska krage för din hund. En elisabetanska krage är en stor plast kon som passar runt hundens hals och skulle vara en effektiv investering för en hund som regelbundet har fuktigt eksem. Denna sjal runt kragen kommer att hindra hunden från bita och slicka det smittade området och förvärra infektionen. Också försöka hindra din hund från repor området överdrivet eftersom detta kommer också förvärra tillståndet av såret--trim hundens naglar regelbundet.

• Besök din veterinär med din hund om eksem sprider eller inte läker. Du hund kommer troligtvis att behandlas med en oral eller utvärtes behandling som din veterinär har valt. Veterinären får du troligen en kortison spray att tillämpa på din hunds blöta eksem plats. Utöver detta kan hunden också få ett skott av kortison. Din veterinär kommer att veta bäst sättet att behandla den våta eksem så var noga med att följa hans instruktioner.