mynewspapers.net

Hur man behandlar en Sinus huvudvärk

Hur man behandlar en Sinus huvudvärk


En sinus huvudvärk orsakas av inflammation i sinus hålrum kallas bihåleinflammation. Bihåleinflammation har många orsaker, inklusive bakterie-, svamp-och virusinfektioner, allergier och autoimmuna sjukdomar. Behandling för en sinus huvudvärk är flerdimensionella och börjar med en korrekt diagnos.

Instruktioner

• Kontrollera dina symtom att avgöra om du verkligen har en sinus huvudvärk eller någon annan typ av huvudvärk. Sinus huvudvärk kännetecknas av gul- eller grönaktig nasal ansvarsfrihet, smärta och tryck framför ansiktet, inklusive kinder, panna och pannan och försämring av smärta när framåtböjd.

• Kontrollera om du har riskfaktorer för bihåleinflammation. Personer med nasal utväxter, allergier och astma (bland andra villkor) är mer benägna att utveckla kroniska sinus huvudvärk.

• Se din primärvårdsläkare för korrekt diagnos. Diagnostisera en sinus huvudvärk kan vara svårt och kräva att tester av slem för infektion. Datortomografi (CT) och magnetisk resonanstomografi (MRT) används ibland, liksom.

• Behandla en bihåleinflammation infektion orsakad av bakterier med antibiotika. Om din läkare beslutar en bakteriell infektion som orsakar din sinus huvudvärk, bör att slutföra en fullständig kurs av antibiotika rensa infektion och behandla huvudvärk.

• Använda receptbelagda kortikosteroid nässprayer att behandla Bihåleinflammation orsakas av allergier. Dessa kan bidra till att minska inflammation i näsgångarna orsakar sinus huvudvärk.

• Ta receptfria smärtstillande och avsvällande medel som bihåleinflammation går bort. Dessa kan hjälpa lindra obehag av sinus huvudvärk medan antibiotika rensa infektion.

• Förhindra sinus huvudvärk från att återvända genom att använda en luftfuktare för att hålla inomhus luften fuktig. Detta är särskilt viktigt när du sover.