mynewspapers.net

Hur man behandlar en överbelastade kattÖvre luftvägsinfektioner är ganska vanligt hos katter. Precis som människor, kan katter komma i kontakt med mycket smittsamma virus som resulterar i förkylning och influensa symtom. En överbelastade kattens symptom kan inkludera hosta, nysningar, rinnande ögon och, i vissa fall arbetat andning. Trafikstockningar är oftast inte allvarligt, men Katter kattungar och äldre löper högre risk och bör tas till veterinär direkt. Följande information kommer att gå igenom hur man behandlar en överbelastade katt.

Instruktioner

• Hålla din katt torrt och varmt inomhus. Precis som människor, kan kyla och fukt förvärra respiratoriska problem. Att hålla din katt kommer att varma och torra inomhus bidra till att uppmuntra den naturliga läkningsprocessen. Lägg filtar i din katt säng och på platser som han gillar att tupplur runt huset.

• Stimulera din katts aptit med våt mat. Katter som är överbelastade ofta förlora deras aptit. Delvis beror det på att katten inte kan lukta också. Våt mat tenderar att ha en starkare lukt och kommer att locka din katt att äta. Det är viktigt att din katt håller upp sin styrka så att hans kropp kan fortsätta att kämpa mot viruset. Det är också viktigt att din katt förbli hydrerad. Hålla sin skål full av färskt vatten att uppmuntra hydrering.

• Få antibiotika för din katt från sin veterinär. Enligt VetInfo.com är 90 procent av felint övre luftvägsinfektioner viral. Även om antibiotika inte kommer att döda viruset, kommer att medicinen parera sekundära bakteriella infektioner. Detta är viktigt eftersom din katt kommer att bli mer mottagliga för bakterieinfektioner medan dess immunförsvar är upptagen slåss mot viruset. Att hålla bakteriella infektioner bort hjälper din katt få bättre snabbare. Dessutom, om hans ögon ser röd och irriterad, kan receptbelagda ögondroppar också ges till klara upp alla möjliga ögoninfektioner.

• Inrätta en luftfuktare nära kattens säng. Maryland SPCAS rekommenderar användning av en luftfuktare att trösta din katt. Liknar människor, katter som kämpar med trafikstockningar kommer att ha inflammerad och smärtsamma näsgångarna, så öka fukt i luften kommer att minska några av det irritation. Veterinärerna på VetInfo.com rekommenderar också användningen av mänskliga näsdroppar att lindra en del av obehag och sånt näsa symtom. Kontrollera alltid med din veterinär om dosering och som över counter dropparna är lämpliga.

• Hålla din katt vaccinationer uppdaterad. Det finns flera felint sjukdomar som manifesteras i övre luftvägarna frågor. Dessa sjukdomar kan vara mycket allvarliga, särskilt om vänster odiagnostiserade. Om din katt är ovaccinerade, missade en booster och utsätts för andra katter utomhus eller i hundgårdar, ta honom till sin veterinär.