mynewspapers.net

Hur man behandlar en cement brännskadaCement burns är en gemensam arbetsrelaterade skadan för byggare och andra som rutinmässigt arbetar med våt cement. När våt cement kommer i kontakt med bar hud, orsaka dess frätande kemikalier kemisk brännskada kännetecknas av skalning, klåda, smärtsamma skador och sprickor i huden. När obehandlad, leda dessa sprickor, eller sprickor, i din hud kan till bakteriella infektioner. Cement burns visas inte förrän en dag eller två efter våt cement rör din kropp. För att minska hudskador, behandla din brännskador omedelbart efter kontakt och framför symtom framträda.

Instruktioner

• Ta bort alla lager av kläder att du bar vid tiden för kontakten. Ta bort dina skor även om du inte kan se våt cement på dem. Tvätta dessa plagg med varmt vatten och tvättmedel innan de används igen. kasta skor och andra tillbehör som inte kan tvättas.

• Förbereda ett ljummet bad blandat med ca 250 ml (1 dl) av vit eller äppelcidervinäger. Sänk den exponerad hud i badet i 20 till 30 minuter. Detta förfarande neutraliserar kemikalierna på huden och minskar skador som orsakats av cement brännskador.

• Spola utsatt hud med varmt rinnande vatten i 20 till 25 minuter. Om ögonen drabbats av exponering, spola med vatten i 30 minuter. Använda en ögondusch maskin för detta om möjligt; om inte, din dusch kommer att fungera.

• Observera ditt tillstånd noga under de närmaste dagarna. När det förvärrar, använda aloe vera gel som behövs för att lugna huden och minska klåda. Hud lotion och tvålar som innehåller petroleum kommer att förhindra de giftiga kemikalierna från att lämna kroppen och kommer att försämra ditt tillstånd; hålla sig till aloe vera gel, sura tvålar och även anti-svamp lotion för lättnad.

• Rengör sprickor och sår på huden med en antiseptisk lösning varje dag för att döda bakterier och förhindra bakteriell infektion. Detta är en smärtsam men viktig del av behandlingsprocessen.

• Konsultera din husläkare för att få hjälp om ditt tillstånd fortsätter att förvärras efter den andra dagen. Hon kan förklara din medicinska alternativ till dig och gå vidare med behandling.