mynewspapers.net

Hur man behandlar Cushing sjukdom hos hundar

Hur man behandlar Cushing sjukdom hos hundar


Cushing sjukdom är vanligt i många tamdjur, inklusive hundar. Oftast slår det äldre hörntänder och orsakar en mängd obehagliga symptom och potentiellt farliga komplikationer. Lyckligtvis Cushing sjukdom hos hundar är väldigt hanterbar, och dess effekter kan minimeras om du börjar behandling tidigt. Du kan behandla Cushing sjukdom i din hund med några enkla steg och med hjälp av en veterinär.

Instruktioner

• Titta efter tecken på Cushing sjukdom i hörntänder, särskilt om du har en hund som är 10 år eller äldre. Dessa inkluderar överdriven törst och urinering, ökad livsmedelskonsumtion, hängande mage, långsam hårväxt, glanslöst hår, letargi, enkel blåmärken och beslag.

• Ta hunden till veterinär att bekräfta diagnosen. Många av symtomen på Cushings sjukdom är liknande dem som orsakas av andra Hundarnas hälsoproblem. En veterinär kan bedöma hunden och ställa en slutgiltig diagnos. Veterinärer göra brukar detta genom urinanalys och blod arbete. Eftersom Cushing sjukdom kan vara svårt att diagnostisera, använder många läkare en kombination av tester.

• Överväga behandlingsalternativ för Cushing sjukdom ges av veterinär. De kan vara operation för att ta bort den binjure tumör som orsakar sjukdomen. Om tumören är på hypofysen, inte kommer att läkare troligtvis rekommendera en kirurgisk metod. Strålning är ett annat alternativ om hunden inte är för gammal. Annars kommer att ordineras läkemedel som Lysodren, ketokonazol eller Anipryl. Din veterinär kan förklara varför hon gör sin specifika rekommendationer och ge fördelar och nackdelar med varje behandling om hon erbjuder mer än ett alternativ.

• Välj ett behandlingsalternativ och om du väljer medicinering--följer med schema för administration. Medicin för att behandla Cushing sjukdom kan endast fungera om du ger det till din hund som en veterinär har ordinerat. Se till att du inte får slut på medicinering, kanske du vill ställa in en automatisk påfyllning program med postorder eller online veterinärrecept tjänst som Wedgewood apotek eller 1800petmeds. Se "Ytterligare resurser," nedan för mer information.

• Om Cushing sjukdomsbehandling inte verkar fungera för din hund, kontakta din veterinär för att se om han behöver för att göra en justering. Tar ibland det några experiment att få ett läkemedel dosering på rätt nivå, eller hunden kan vara mer lyhörd för olika narkotika välja.