mynewspapers.net

Hur man behandlar cedar-apple svamp

Hur man behandlar cedar-apple svamp


En potentiellt destruktiva rost sjukdom mål ceder och apple träden. Ceder-apple svampen komplicerad livscykel är inte komplett förrän det har infekterat både träd. Orsakas av en mängd olika Gymnosporangium arter svamp patogener, ceder-apple sjukdom resultat i tillväxten av galls på cedars och missbildning av frukt samt tidig blad släpp på äppelträd. Sjukdomen kommer inte förstärka eller döda ditt träd om både cedars och äpplen är närvarande.

Instruktioner

• Ge konsekvent vård att både apple och ceder träd som kraftfulla växter har en större förmåga att slåss mot och övervinna sjukdomen problem jämfört med försvagade träd.

• Kontrollera att sjukdomen i fråga är ceder-apple svamp genom att identifiera kontrollampa symptom. Leta efter levande gul-orange fläckar på bladen av äppelträd som blek svamp utväxter under bladen. Sök efter ljus brun galls eller svullnader, på cederträd som visar levande orange gel-liknande utväxter i fuktigt väder. Om du behöver hjälp, kontakta din lokala county förlängning agent eller licensierade tree care specialist.

• Beskär bort galls från träd med endast mild infektion som ett sätt att minska sjukdom sprids. Ta bort och förstöra drabbade växtdelar och skräp.

• Skydda äppelträd med en spray på bud paus. Använda en fungicid som innehåller den aktiva ingrediensen mankozeb eller myklobutanil genom våren för att förhindra smitta från cedar-spread sporer.

• Undvik försöker behandla din ceder träd med en kemisk fungicid. Skada som orsakats av ceder-apple svamp anses inte tillräckligt allvarliga för att motivera kemiska tillämpningar, och---enligt University of Arkansas Cooperative Extension---de är inte effektiva. Konsekvent och sjukvården, inklusive borttagning av galls, är den bästa metoden för hantering. Bedriva tjänster av en licensierad tree care specialist för allvarlig infektion.

• Säkerställa en adekvat buffertutrymme mellan cedars och äppelträd. Ett utrymme av en fjärdedel mil bör separat cederträd från äppelträd när cedar stativet ligger norr och nordväst om äppelträd. Om cederträd är placerade på söder eller sydväst om äppelträd, krävs ett utrymme på en mil.

• Förebygga återkommande infektioner genom att helt enkelt ta bort antingen äppelträd eller cederträd. Om du ersätter dem, välja ett resistenta träd. Dayton äppelträd, exempelvis rekommenderas för Oklahoma. Diskutera bästa träden för din region med din förlängning agent.