mynewspapers.net

Hur man behandlar ärrbildning

Hur man behandlar ärrbildning


Ett ärr är en upphöjd lagret av huden som bildar över sår under kroppens läkningsprocess och är ett permanent märke på huden när huden läker helt. Medan ett ärr kan aldrig försvinna helt, kan du minska uppkomsten av ärr med en mängd olika medicinska behandlingar som dermabrasion, laser renovering och injektioner för acneärr. Som med all behandling, kontakta din dermatolog innan du fortsätter att garantera säkerheten.

Instruktioner

• Rådgör med en plastikkirurg att ta bort ärr. Kirurgi hjälper till att minska formen av upphöjda ärr och kan minska storleken på ärr, men det finns en risk för nya ärr bildas runt den gamla som efter operationen. Om din hud tenderar att bilda keloider, upphöjda områden av huden som är hårt i handen, rekommenderas inte kirurgi.

• Få steroid behandlingar. Steroider minska uppkomsten av ärr av plattas det. För att vara effektiv, är kontinuerlig injektioner nödvändigt att hålla ärret från återkommer och att höja ovan hudens yta.

• Få en microdermabrasion behandling. Microdermabrasion försiktigt tar bort det första lagret av huden och främjar regenerering av ny hud genom cell stimulering. Microdermabrasion är mindre invasiv än dermabrasion och är betydligt billigare. Besök din hudläkare för en konsultation innan du får några microdermabrasion.

• Fråga om laser renovering. En laser resurfacing behandling tar bort de två första lagrarna av huden för att ta bort ärr och är inte en invasiv behandling. Flera resurfacing behandlingar kan vara nödvändigt att framgångsrikt minska uppkomsten av ärr, och efterbehandling irritation varar i två till tre dagar. Hudirritation inkluderar rodnad, svullnad eller liten smärta. Inte får laser renovering om du har en mörk hy, som resurfacing behandling kan orsaka hyperpigmentering, utseendet på ljusa eller vita ställen där huden behandlades.