mynewspapers.net

Hur man bedömer irländska dansareIrländsk dans har sitt ursprung som en social dans framförd av par eller grupper av dansare till traditionell irländsk musik. I det sena 1800-talet tog det en konkurrenskraftig sväng med etableringen av irländsk dans kommissionen i Dublin, och idag en dansare kan närvara en feis (gaeliska för konkurrens) nästan varje helg någonstans i världen. För att bedöma irländsk dans du måste ha rätt kvalifikationer, inklusive dans erfarenhet, och intygas av irländsk dans kommissionen, även känd som en Coimisiún le Rincí Gaelacha.

Instruktioner

• Ha viss erfarenhet som en irländsk dansare. Det är inte nödvändigt att ha mångårig erfarenhet av, men du kommer att behöva visa kunskaper i utföra steg och har rekommendation av en lärare för att sitta för certifiering tentor.

• Vara minst 20 år ålder, har rekommendationen från en registrerad irländsk dans domare eller lärare och klarar den irländska danslärare certifieringsexamen Teagascóir Coimisiúin le Rinci Gaelacha (TCRG). Testet är uppdelade i sex avsnitt, som måste få en förbigående poäng av 70 procent eller större. Delarna av TCRG är: praktiskt prov i steg dans, skriftlig ceili dans test, praktiskt prov i undervisningen ceili dans, praktiskt prov i undervisningen steg dans, skrivit musik test och en valfri muntliga iriska test.

• Ansöka om och klarar irländsk dans kommissionen adjudicator certifieringsexamen Ard diplom Coimisiuin le Rinci Gaelacha (ADCRG). En kandidat måste vara minst 30 år och har en certifierad irländsk Dans instruktör i två år. Provet består av sex delar, inklusive ett praktiskt prov i steg och ceili dans, skrivit prov i ceili dans och musik och ett praktiskt prov i att döma (upphandlande) steg och ceili dans, tillsammans med en intervju, skriftligt test på märken, poäng, bestämma placering och systemet och en valfri iriska examen. Alla delar av testet måste få en förbigående poäng av 70 till 80 procent.

• Titta på en dansares utseende, transport och prestanda kompetens och få dem enligt din subjektiva åsikt, som domare. Domaren tittar på varje dansare för specifik dans färdigheter, inklusive timing, foot placering (vänd ut, cross och pekar), beväpna placering och rörelse. Utseende är kritiseras för lämpliga kjol längd, mycket smink och peruk stil för flickor och övergripande prydlighet, väst/jacka eller byxa längd och sko-villkor för manliga konkurrenter.

• Använd en 100-gradig system och värdering konkurrenter för avancemang till nästa konkurrens nivå. Solo dansare gjorde mål genom en adjudicator i årskurser, medan preliminär och Open Championship dansare är gjorde av tre domare. Mästerskapet nivå konkurrenter utför tre danser, och deras poäng är summan av tre domare. Adjudicator utmärkelser punkter i ett område från 100 till 60 poäng per dansare. Den punkt är inte standardiserad och kan variera från domare till domaren. Domaren bestämmer antalet placeringar beroende på mängden dansare per tävling. Banden är möjliga men avskräcks. Domaren kan också skriva ut kommentarer för dansare att bidra till förbättring. Detta är dock inte krävs.