mynewspapers.net

Hur man bedömer hur många marksten jag behöver

Hur man bedömer hur många marksten jag behöver


Med hjälp av marksten---små sten, betong eller tegel plattor---för att bygga en uteplats, är gångbana eller trottoar ett bra sätt att slippa hantera stökigt cement eller betong. Med marksten, kan du designa din uteplats som passar dina behov utan att behöva ringa en entreprenör eller spendera extra pengar. För att ordentligt planera din bygga, måste du räkna ut hur många marksten bygga kommer att kräva.

Instruktioner

• Navigera till en webbplats som erbjuder en gratis räknare på din webbläsare (se resurser). Denna webbplats ger en miniräknare för att hjälpa dig fastställa beloppet för marksten du behöver.

• Mäta längden och bredden på det område du vill bana (tomten) och multiplicera två nummer tillsammans med en miniräknare för att hitta i området. Till exempel om området för att vara belagda är 10 fot lång och 13 fot brett, är det sammanlagda området av tomten 130 kvadratfot. Om tomten är oregelbundet formade, mentalt dela upp det i sektioner, hitta området av varje avsnitt, och lägga dem alla tillsammans för att hitta den totala arealen.

• Ange det nummer du beräknat för det sammanlagda området (i kvadratfot) in i den första tomma rutan för online kalkylatorn.

• Välj typ av marksten som du planerar att använda för projektet. Webbplatsen erbjuder några olika typer och storlekar, men om din storlek inte finns, du kan behöva manuellt beräkna marksten med metoden nedan.

• Klicka på knappen "Beräkna" och antalet marksten du kommer behöver visas i den lilla rutan märkt, "Antal marksten behövs."

• Mäta längden och bredden på det område du vill bana (tomten) och multiplicera två nummer tillsammans med en miniräknare för att hitta i området. Till exempel om området för att vara belagda är tio fot lång och 13 fot brett, är det sammanlagda området av tomten 130 kvadratfot. Om tomten är oregelbundet formade, mentalt dela upp det i sektioner, hitta området av varje avsnitt, och lägga dem alla tillsammans för att hitta den totala arealen.

• Mäta måtten på marksten du vill använda (längd och bredd), och konvertera mätningarna till fötter. Konvertera numren genom att dividera inches med tolv (till exempel 4in÷12 = .33ft). Multiplicera längd och bredd av asfaltläggare (i feet) för att få området av asfaltläggare (till exempel .33ft x .45ft =.1485 kvadratfot).

• Dela den totala arealen av tomten (i kvadratfot) av området av en asfaltläggare (i kvadratfot). Till exempel om ritytan är 30 kvadratfot, och området för en asfaltläggare är.1485 kvadratfot, skulle du behöva ca 203 marksten (avrundas uppåt till nästa hela paver bara för att vara säker). I oregelbundna planer, lägga till några extra marksten för att vara säker.