mynewspapers.net

Hur man balanserar ett RC flygplanAlla RC plan har en tyngdpunkt (CG) Detta är också känd som den balans punkten. Om planet balanserar framför CG peka det sägs vara näsan tunga, aft den CG punkten och det är svansen tunga. Det finns ett gammalt talesätt "en näsa tung plan flyger dåligt, en svans tunga plan flyger en gång." En svans tunga plan har överkänslig roder och hiss rörelser gör planet mycket hård till kontroll.

Instruktioner

• Använd linjalen för att markera vingen där den föreslagna CG. Markera på undersidan av vingen på en hög wing plan och toppen av vingen på en låg wing plan. Märkena bör vara så nära flygkroppen som möjligt.

• Placera fingrarna på de ställen du bara markerade. Fingrarna ska vara under vingen på en hög wing plan. Låga wing flygplan är balanserade upp och ner så att huvuddelen av sin vikt under vingen.

• Balans flygplan som har bränsletankar aft tyngdpunkten full av bränsle. Planet kommer att bli gradvis näsa tung som bränsle bränns.

• Lyfter planet och betala nära uppmärksamhet till näsan, om det sjunker då planet är näsan tunga, om det stiger då det är svansen tunga. En något näsan tunga plan kommer att vara mer stabil i luften och lättare att flyga.

• Flytta utrustning som mottagare eller batteripackar framåt eller akter att försöka balansera planet, Lägg till vikt endast som en sista utväg.