mynewspapers.net

Hur man bakar en Double Dutch chokladkaka

Hur man bakar en Double Dutch chokladkaka


En dubbel holländska choklad kaka har förmågan att uppfylla bara om någon choklad sug, med sina fuktiga choklad centrum och rika isbildning. Tårtan är gjord med lite creme fraiche för att hålla det fuktigt och toppad med ett tjockt lager av choklad isbildning att låsa i rikedomen. Kakan är lätt att göra för en familj helgen behandla och elegant nog att fungera som en dessert på en speciell händelse.

Instruktioner

Gör kakanBlanda 2 1/4 c. mjöl, 1 1/4 tsk bakpulver och 1 tsk salt i en medelstor skål. Ställ skålen åt sidan i några minuter.Värm 1 c. osaltat smör, 2 1/4 c. ordentligt packad mörkt brunt socker, 1 c. vatten och 1/2 c. osötad kakao i en medelstor kastrull på medelvärme. Rör om tills smöret är smält och ingredienserna blandas grundligt. Ta bort från värmen.Kombinera 2 ägg, 1 msk vaniljextrakt och 2/3 c. gräddfil i en stor bunke. Blanda väl och häll sedan i uppvärmda smör blandningen. Blanda ihop ingredienserna och blanda i mjöl blandningen.Bestryka sidorna och bottnar i två 8-tums-runda kakan kokkärl med ett tunt lager av smör, sedan täcka smör med lite mjöl. Häll kaksmet i två kastruller, Dela smeten jämnt.Baka kakor på 177 grader Celsius i ca 30 minuter. Sätt en tandpetare i varje kaka ca 1 tum från centrum. Ta bort kakor från ugnen om tandpetare kommer ut ren; om de inte, grädda i ytterligare fem minuter.Låt kakorna svalna i kastruller i ca 15 minuter. Lossa sidorna av kakan med en kniv, ta bort kakor från kastruller och placera dem på tråd rack svalna.

Göra gräddeHacka upp rutor av semisweet choklad i små bitar och värma i mikrovågsugn. Värme i 15 andra steg, omrörning i mellan.Ta bort chokladen från mikrovågsugnen när det är nästan smält och fortsätt att röra tills smält helt.Häll 1/3 c. gräddfil, 1/2 msk vaniljextrakt och 1/2 c. osaltat smör i den smälta chokladen och blanda väl. Låt blandningen svalna i rumstemperatur i ca 30 minuter.Sprida ett tjockt lager grädde på toppen av en av kakorna. Placera den andra kakan ovanpå först.Använda en isbildning spatel för att sprida resten av glasyren över hela kakan.